
Frisse paprika-tomaten salade met feta
4 pers.
ca. 15 min
Ingrediënten
4 stuks zoete puntpaprika's
500 gram trostomaten
70 gram feta
2 stuks ciabattabroodjes
1 stuk rode ui
1 stuk komkommer
1 bosje munt
100 gram zwarte olijven
1 bosje krulpeterselie
300 gram witte bonen
Bereidingswijze
1. Spoel de witte bonen af onder de kraan. Snijd de puntpaprika in ringen, hak de peterselie fijn, verkruimel de feta en snijd de trostomaten in vieren. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Pluk de blaadjes munt van de takjes. Snijd de komkommer in kleine blokjes en snijd het ciabatta brood in plakken.
2. Verhit een grillpan of een koekenpan. Besprenkel het ciabatta brood met olijfolie en rooster goudbruin.
3. Meng de paprika, de tomaten, de rode ui, de komkommer, de olijven, de peterselie, de witte bonen en de munt door elkaar. Voeg een eetlepel olijfolie vierge toe en breng op smaak met versgemalen peper.
4. Verdeel de salade over de borden en serveer met het geroosterde brood. Garneer met de feta.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1402 Kj
Calorieën
333 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
25 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
15 gram
Eiwitten
12 gram
Meer recepten in de categorie