Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisse paprika-tomaten salade met feta

Frisse paprika-tomaten salade met feta

Ingrediënten

  • 4 stuks zoete puntpaprika's
  • 500 gram trostomaten
  • 70 gram feta
  • 2 stuks ciabattabroodjes
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk komkommer
  • 1 bosje munt
  • 100 gram zwarte olijven
  • 1 bosje krulpeterselie
  • 300 gram witte bonen
Frisse paprika-tomaten salade met feta product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Spoel de witte bonen af onder de kraan. Snijd de puntpaprika in ringen, hak de peterselie fijn, verkruimel de feta en snijd de trostomaten in vieren. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Pluk de blaadjes munt van de takjes. Snijd de komkommer in kleine blokjes en snijd het ciabatta brood in plakken.
  2. Verhit een grillpan of een koekenpan. Besprenkel het ciabatta brood met olijfolie en rooster goudbruin.
  3. Meng de paprika, de tomaten, de rode ui, de komkommer, de olijven, de peterselie, de witte bonen en de munt door elkaar. Voeg een eetlepel olijfolie vierge toe en breng op smaak met versgemalen peper.
  4. Verdeel de salade over de borden en serveer met het geroosterde brood. Garneer met de feta.

    Voedingswaarde

  • Kcal 333
  • Eiwit 12 g
  • Koolhydraten 25 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 8 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 15