
Frisse pasta-salade met gerookte zalm
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
300 gram gerookte zalm
300 gram radijsjes
3 stengels bleekselderij
2 theelepels gedroogde dille
1 stuk citroen
300 gram verse spinazie
2 stengels lente-uitjes
1 stuk venkel
400 gram penne (pasta)
Bereidingswijze
1. Snijd de lente-ui in schuine dunne ringen, de gerookte zalm in repen, de venkel in parten, de radijs in flinterdunne plakjes en de bleekselderij in dunne reepjes. Rasp de schil van 1/2 citroen en pers het sap van 1 citroen.
2. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
3. Verhit een grillpan en grill de plakken venkel aan beide kanten 4 minuten, zodat er mooie grillstrepen ontstaan.
4. Meng het citroensap met een scheut olijfolie, de gedroogde dille en de citroenrasp tot een frisse dressing.
5. Meng de pasta met de spinazie, de radijs, de bleekselderij, de lente-ui, de gegrilde venkel en de gerookte zalm tot een salade.
6. Verdeel de salade over de borden, sprenkel de frisse dressing eroverheen en serveer met een extra schaaltje dressing.
Tip: Extra lekker met kappertjes erdoorheen!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2246 Kj
Calorieën
534 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
76 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
34 gram