Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisse pasta-salade met gerookte zalm

Frisse pasta-salade met gerookte zalm

Ingrediënten

  • 300 gram gerookte zalm
  • 300 gram radijsjes
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 theelepels gedroogde dille
  • 1 stuk citroen
  • 300 gram verse spinazie
  • 2 stengels lente-uitjes
  • 1 stuk venkel
  • 400 gram penne (pasta)
Frisse pasta-salade met gerookte zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de lente-ui in schuine dunne ringen, de gerookte zalm in repen, de venkel in parten, de radijs in flinterdunne plakjes en de bleekselderij in dunne reepjes. Rasp de schil van 1/2 citroen en pers het sap van 1 citroen.
  2. 2. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  3. 3. Verhit een grillpan en grill de plakken venkel aan beide kanten 4 minuten, zodat er mooie grillstrepen ontstaan.
  4. 4. Meng het citroensap met een scheut olijfolie, de gedroogde dille en de citroenrasp tot een frisse dressing.
  5. 5. Meng de pasta met de spinazie, de radijs, de bleekselderij, de lente-ui, de gegrilde venkel en de gerookte zalm tot een salade.
  6. 6. Verdeel de salade over de borden, sprenkel de frisse dressing eroverheen en serveer met een extra schaaltje dressing.
  7. Tip: Extra lekker met kappertjes erdoorheen!

    Voedingswaarde

  • Kcal 534
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 76 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 8