
Frisse pompoensoep met gember en sinaasappel
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
Indiaas
Ingrediënten
2 eetlepels olie
1 zoete ui (gesnipperd)
1 eetlepel komijnzaad
1 kilogram pompoen (geschild, in blokjes)
1 liter groentebouillon (heet)
1 sinaasappel
1 verse gember (ca. 2 cm)
1 limoen (sap)
Bereidingswijze
1. Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de ui met de komijn in circa 5 minuten glazig. Voeg de pompoenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep circa 10 minuten zachtjes koken.
2. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp een eetlepel van de schil. Pers de sinaasappel uit en voeg dit sap met de rasp en gember toe aan de soep.
3. Pureer de soep met een staafmixer helemaal glad en breng verder op smaak met limoensap, zout en peper. Lekker met kaasmuffins.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
119 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
9 gram
Eiwitten
2 gram
Meer recepten in de categorie