
Frisse rijstsalade
4 pers.
ca. 25 min
Aziatisch
Ingrediënten
150 g zilvervliesrijst
doos tuinerwten (uit het vriesvak)
100 g veldsla
1 grapefruit
3 el extra vierge olijfolie
2 tl honing
sap van ½ citroen
3 el walnoten
4 el verse munt
Bereidingswijze
Weeg de rijst af en kook deze volgens de instructies op de verpakking; wanneer hij gaar is, goed af laten koelen.
Stoom of kook de tuinerwten en spoel ze in een vergiet af met koud water. Laat goed uitlekken.
Neem een grote (salade)schaal en leg hierin een bedje van veldsla.
Schil de grapefruit, snijd de partjes in kleine stukjes en verdeel deze over de veldsla.
Maak een dressing van de olijfolie, honing en citroensap en meng deze goed met een garde.
Schep de rijst en tuinerwten op de veldsla en grapefruit en meng voorzichtig met de dressing.
Breng eventueel op smaak met (vers)gemalen zwarte peper en wat himalaya- of zeezout.
Hak de walnoten en bestrooi de salade samen met munt.