Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisse rijstsalade

Frisse rijstsalade

Ingrediënten

  • 150 g zilvervliesrijst
  • doos tuinerwten (uit het vriesvak)
  • 100 g veldsla
  • 1 grapefruit
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl honing
  • sap van ½ citroen
  • 3 el walnoten
  • 4 el verse munt
Frisse rijstsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Weeg de rijst af en kook deze volgens de instructies op de verpakking; wanneer hij gaar is, goed af laten koelen.
  2. Stoom of kook de tuinerwten en spoel ze in een vergiet af met koud water. Laat goed uitlekken.
  3. Neem een grote (salade)schaal en leg hierin een bedje van veldsla.
  4. Schil de grapefruit, snijd de partjes in kleine stukjes en verdeel deze over de veldsla.
  5. Maak een dressing van de olijfolie, honing en citroensap en meng deze goed met een garde.
  6. Schep de rijst en tuinerwten op de veldsla en grapefruit en meng voorzichtig met de dressing.
  7. Breng eventueel op smaak met (vers)gemalen zwarte peper en wat himalaya- of zeezout.
  8. Hak de walnoten en bestrooi de salade samen met munt.