
Frisse salade met knapperige spekjes
Lunch
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
1 krop (ijsbergsla)
125 gram magere gerookte spekreepjes
4 stengels lente-uien
10 gram (blad)peterselie
250 gram champignons
2 eetlepels Voor de dressing: balsamicoazijn
2 stuks avocado's
4 stuks eieren
Bereidingswijze
1. Snijd de champignons in partjes en de lente-ui in dunne ringen. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd in reepjes. Haal de bladeren van de krop sla, was en snijd in repen. Hak de peterselie fijn.
2. Verhit een koekenpan en bak de spekjes in 10 minuten knapperig. Schep met een schuimspaan de spekjes uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Bak in dezelfde pan de champignons in 8 minuten goudbruin.
3. Breng een steelpan met water aan de kook, kook de eieren 6,5 minuten, laat schrikken, pel en snijd doormidden.
4. Doe de ijsbergsla in een grote kom, voeg de avocado, de spekjes, de peterselie en de champignons toe. Meng voorzichtig met elkaar. Serveer de eieren erbovenop en garneer met de balsamicodressing.
Meer recepten in de categorie