Frisse salade met meloen, mozzarella en gedroogde ham - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisse salade met meloen, mozzarella en gedroogde ham

Frisse salade met meloen, mozzarella en gedroogde ham

Frisse salade met meloen, mozzarella en gedroogde ham product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 takjes munt
  • 4 el volle yoghurt
  • ¼ citroen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 250 g diepvriesdoperwten
  • ¼ Galia meloen
  • 150 g mozzarellabolletjes
  • 100 g veldsla
  • 75 g gedroogde ham
Bereiden
Haal de muntblaadjes van de takjes en snijd in dunne reepjes.
Meng met de yoghurt. Rasp hierboven de kwart citroen en pers uit.
Voeg de olijfolie en honing toe, en breng op smaak met peper en zout.
Zet apart.
Breng een pannetje water aan de kook en kook hierin de doperwten drie minuten.
Giet af en spoel af onder de koude kraan.
Schil de meloen en snijd in stukjes ter grootte van een dobbelsteen.
Meng met de doperwten.
Halveer de mozzarellabolletjes en meng samen met de veldsla door de doperwten.
Meng voorzichtig de dressing erdoor en garneer met de gedroogde ham.