Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisse salade met meloen, mozzarella en gedroogde ham

Frisse salade met meloen, mozzarella en gedroogde ham

Ingrediënten

  • 4 takjes munt
  • 4 el volle yoghurt
  • ¼ citroen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 250 g diepvriesdoperwten
  • ¼ Galia meloen
  • 150 g mozzarellabolletjes
  • 100 g veldsla
  • 75 g gedroogde ham
Frisse salade met meloen, mozzarella en gedroogde ham product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Haal de muntblaadjes van de takjes en snijd in dunne reepjes.
  2. Meng met de yoghurt. Rasp hierboven de kwart citroen en pers uit.
  3. Voeg de olijfolie en honing toe, en breng op smaak met peper en zout.
  4. Zet apart.
  5. Breng een pannetje water aan de kook en kook hierin de doperwten drie minuten.
  6. Giet af en spoel af onder de koude kraan.
  7. Schil de meloen en snijd in stukjes ter grootte van een dobbelsteen.
  8. Meng met de doperwten.
  9. Halveer de mozzarellabolletjes en meng samen met de veldsla door de doperwten.
  10. Meng voorzichtig de dressing erdoor en garneer met de gedroogde ham.