
Frisse salade met meloen, mozzarella en gedroogde ham
4 pers.
ca. 15 min
Italiaans
Ingrediënten
4 takjes munt
4 el volle yoghurt
¼ citroen
2 el olijfolie
1 el honing
250 g diepvriesdoperwten
¼ Galia meloen
150 g mozzarellabolletjes
100 g veldsla
75 g gedroogde ham
Bereidingswijze
Haal de muntblaadjes van de takjes en snijd in dunne reepjes.
Meng met de yoghurt. Rasp hierboven de kwart citroen en pers uit.
Voeg de olijfolie en honing toe, en breng op smaak met peper en zout.
Zet apart.
Breng een pannetje water aan de kook en kook hierin de doperwten drie minuten.
Giet af en spoel af onder de koude kraan.
Schil de meloen en snijd in stukjes ter grootte van een dobbelsteen.
Meng met de doperwten.
Halveer de mozzarellabolletjes en meng samen met de veldsla door de doperwten.
Meng voorzichtig de dressing erdoor en garneer met de gedroogde ham.