
Frisse slabites
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
2 kropjes little gem
150 g geschoonde radijsjes
125 g taugé
3 takjes verse munt
½ bakje verse koriander
½ zakje rauwkost wortel julienne (à 150 g)
½ teen knoflook
3 el rijstazijn (flesje 150 ml, Saitaku)
1 el zoete chilisaus
3 el gebakken uitjes
Bereidingswijze
1 Trek de 8 buitenste blaadjes van de slakropjes en verdeel ze over een plank of bord. Snijd de rest van de sla in dunne reepjes. Snijd de radijs in dunne plakjes en de blaadjes munt en koriander grof. Meng de gesneden sla met de radijs, taugé, munt, koriander en wortel.
2 Snijd de knoflook zo fijn mogelijk en meng met de rijstazijn en chilisaus. Breng op smaak met zout en schep de dressing door de salade. Verdeel de salade over de blaadjes en bestrooi met de gebakken uitjes. Serveer direct.
Variatietip!
Lekker met varkenshaas.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
70 kcal
Vetten
2 gram
Koolhydraten
10 gram
Eiwitten
2 gram
Meer recepten in de categorie