Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisse slabites

Frisse slabites

Ingrediënten

  • 2 kropjes little gem
  • 150 g geschoonde radijsjes
  • 125 g taugé
  • 3 takjes verse munt
  • ½ bakje verse koriander
  • ½ zakje rauwkost wortel julienne (à 150 g)
  • ½ teen knoflook
  • 3 el rijstazijn (flesje 150 ml, Saitaku)
  • 1 el zoete chilisaus
  • 3 el gebakken uitjes
Frisse slabites product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Trek de 8 buitenste blaadjes van de slakropjes en verdeel ze over een plank of bord. Snijd de rest van de sla in dunne reepjes. Snijd de radijs in dunne plakjes en de blaadjes munt en koriander grof. Meng de gesneden sla met de radijs, taugé, munt, koriander en wortel.
  2. 2 Snijd de knoflook zo fijn mogelijk en meng met de rijstazijn en chilisaus. Breng op smaak met zout en schep de dressing door de salade. Verdeel de salade over de blaadjes en bestrooi met de gebakken uitjes. Serveer direct.

Variatie

Lekker met varkenshaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 70
  • Eiwit 2 g
  • Koolhydraten 10 g
  • Vet 2 g