

Frisse spitskoolstamppot met perzik, kerrie en pangasiusfilet
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Nederlands
8.18 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Aardappelen
540 gram Pangasiusfilet
400 gram Spitskool
1 theelepel Kerrie
6 Halve Perziken op siroop
1 stuk Citroen
125 gram Creme fraiche
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met water en breng aan de kook. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar.
2. Leg de pangasiusfilet in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak in 20 minuten gaar in de oven.
3. Verwarm een wok of koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de spitskool met de kerrie in ongeveer 7 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de perziken in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de citroen in partjes.
4. Giet de aardappels af en stamp met de creme fraiche tot een gladde puree. Roer de spitskool en perziken door de puree. Schep de spitskoolstamppot op vier borden en leg de pangasiusfilet erbij. Serveer met de citroenpartjes.
Meer recepten in de categorie