Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisse spitskoolstamppot met perzik, kerrie en pangasiusfilet

Frisse spitskoolstamppot met perzik, kerrie en pangasiusfilet

Ingrediënten

  • 1 kilo Aardappelen
  • 540 gram Pangasiusfilet, ontdooid
  • 400 gram Spitskool, gesneden
  • 1 theelepel Kerrie
  • 6 Halve Perziken op siroop
  • 1 stuk Citroen
  • 125 gram Creme fraiche
Frisse spitskoolstamppot met perzik, kerrie en pangasiusfilet product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met water en breng aan de kook. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar.
  2. 2. Leg de pangasiusfilet in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak in 20 minuten gaar in de oven.
  3. 3. Verwarm een wok of koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de spitskool met de kerrie in ongeveer 7 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de perziken in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de citroen in partjes.
  4. 4. Giet de aardappels af en stamp met de creme fraiche tot een gladde puree. Roer de spitskool en perziken door de puree. Schep de spitskoolstamppot op vier borden en leg de pangasiusfilet erbij. Serveer met de citroenpartjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 235
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 5 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 2