Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisse stamppot met runderriblappen

Frisse stamppot met runderriblappen

Ingrediënten

  • 800 gram aardappelen
  • 500 gram witlof
  • 1 stuk handpeer
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 100 gram gorgonzola
  • 600 gram riblappen
Frisse stamppot met runderriblappen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snijd de onderkant van de witlof en snijd over de lengte in dunne plakken. Snijd de peer in kwarten, verwijder de kern en snijd in dunne plakken over de lengte. Ontdooi de doperwten in een vergiet onder lauwwarm stromend water. Verkruimel de gorgonzola.
  2. 2. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de aardappelen voor ongeveer 15 minuten.
  3. 3. Bestrijk de runderriblappen met een paar druppels olie en grill ze aan beide kanten voor ongeveer 4 minuten in een hete grillpan.
  4. 4. Giet de aardappelen af en vang een kopje vocht op. Stamp ze met wat kookvocht tot puree. Schep de witlof, de peer, de tijm en de doperwten erdoor en breng op smaak met versgemalen peper.
  5. 5. Garneer de stamppot met gorgonzola en serveer met de runderriblappen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 569
  • Eiwit 44 g
  • Koolhydraten 43 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 23 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 10