
Frisse stamppot met runderriblappen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
800 gram aardappelen
500 gram witlof
1 stuk handpeer
1 theelepel gedroogde tijm
200 gram doperwten (diepvries)
100 gram gorgonzola
600 gram riblappen
Bereidingswijze
1. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snijd de onderkant van de witlof en snijd over de lengte in dunne plakken. Snijd de peer in kwarten, verwijder de kern en snijd in dunne plakken over de lengte. Ontdooi de doperwten in een vergiet onder lauwwarm stromend water. Verkruimel de gorgonzola.
2. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de aardappelen voor ongeveer 15 minuten.
3. Bestrijk de runderriblappen met een paar druppels olie en grill ze aan beide kanten voor ongeveer 4 minuten in een hete grillpan.
4. Giet de aardappelen af en vang een kopje vocht op. Stamp ze met wat kookvocht tot puree. Schep de witlof, de peer, de tijm en de doperwten erdoor en breng op smaak met versgemalen peper.
5. Garneer de stamppot met gorgonzola en serveer met de runderriblappen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2386 Kj
Calorieën
569 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
43 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
44 gram