Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisse Thaise noedelsalade met pinda-dressing

Frisse Thaise noedelsalade met pinda-dressing

Ingrediënten

  • 2 stuks komkommers
  • 1 stuk mango
  • 225 gram rijstnoedels
  • 2 stuks winterpenen
  • 200 gram taugé
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel sriracha saus
  • 20 gram koriander
  • 300 gram rode kool
  • 1 stuk citroen
Frisse Thaise noedelsalade met pinda-dressing product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Maak met behulp van een spirelli snijder of dunschiller slierten van de komkommers. Snijd de schil van de mango en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de rode kool en winterpeen in flinterdunne reepjes. Hak de koriander fijn.
  2. 2. Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Meng voor de dressing de pindakaas, de sriracha, het sap van 1 citroen en 2 eetlepels water door elkaar.
  4. 4. Roer de noedels, de komkommer, de winterpeen, de rode kool, de taugé en 3/4e koriander door elkaar. Meng de dressing erdoor.
  5. 5. Verdeel de salade over de borden en garneer met de resterende koriander.
  6. Tip: Garneer met grof gehakte pinda’s.

    Voedingswaarde

  • Kcal 374
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 66 g
  • waarvan suikers 12
  • Vet 5 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 10