
Frisse Thaise noedelsalade met pinda-dressing
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks komkommers
1 stuk mango
225 gram rijstnoedels
2 stuks winterpenen
200 gram taugé
3 eetlepels pindakaas
1 eetlepel sriracha saus
20 gram koriander
300 gram rode kool
1 stuk citroen
Bereidingswijze
1. Maak met behulp van een spirelli snijder of dunschiller slierten van de komkommers. Snijd de schil van de mango en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de rode kool en winterpeen in flinterdunne reepjes. Hak de koriander fijn.
2. Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Meng voor de dressing de pindakaas, de sriracha, het sap van 1 citroen en 2 eetlepels water door elkaar.
4. Roer de noedels, de komkommer, de winterpeen, de rode kool, de taugé en 3/4e koriander door elkaar. Meng de dressing erdoor.
5. Verdeel de salade over de borden en garneer met de resterende koriander.
Tip: Garneer met grof gehakte pinda’s.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1579 Kj
Calorieën
374 kcal
Vetten
5 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
66 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
11 gram
Meer recepten in de categorie