Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisse tuinerwtensoep met worstenbroodjes

Frisse tuinerwtensoep met worstenbroodjes

Ingrediënten

  • 900 gram tuinerwten
  • 270 ml kokosmelk
  • 800 ml groentebouillon
  • 1 stuk rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 stuk rode peper
  • 2 stuks broodjes
Frisse tuinerwtensoep met worstenbroodjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + staafmixer
  2. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. 2. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Hak de rode peper fijn.
  4. 3. Verhit een scheutje olie in een soeppan. Fruit de ui op laag vuur samen met de gember, de knoflook en de rode peper. Voeg na 5 minuten de tuinerwten toe en bak al roerend 3 minuten door. Voeg de bouillon toe en laat met de deksel op de pan 5 minuten doorkoken. Voeg de kokosmelk toe, haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad.
  5. 4. Bereid de worstenbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in stukjes.
  6. 5. Verdeel de soep over de borden en serveer met de worstenbroodjes.
  7. Tip: Garneer de soep met chiliflakes en verse koriander.

    Voedingswaarde

  • Kcal 378
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 38 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 16 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 13
  • Vezels 13