
Frisse tuinerwtensoep met worstenbroodjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
900 gram tuinerwten
270 ml kokosmelk
800 ml groentebouillon
1 stuk rode ui
2 teentjes knoflook
3 cm gember
1 stuk rode peper
2 stuks broodjes
Bereidingswijze
+ staafmixer
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Hak de rode peper fijn.
3. Verhit een scheutje olie in een soeppan. Fruit de ui op laag vuur samen met de gember, de knoflook en de rode peper. Voeg na 5 minuten de tuinerwten toe en bak al roerend 3 minuten door. Voeg de bouillon toe en laat met de deksel op de pan 5 minuten doorkoken. Voeg de kokosmelk toe, haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad.
4. Bereid de worstenbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in stukjes.
5. Verdeel de soep over de borden en serveer met de worstenbroodjes.
Tip: Garneer de soep met chiliflakes en verse koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1585 Kj
Calorieën
378 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
38 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
14 gram