
Frisse Waldorfsalade
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 stuk bleekselderij
200 gram pitloze witte druiven
100 gram notenmix
2 eetlepels yoghurt-mayonaise
2 stuks appels
2 eetlepels azijn
1 theelepel mosterd
200 gram boerenkool
1 theelepel paprikapoeder
150 gram oude kaas
Bereidingswijze
1. Snijd de bleekselderij in plakjes, de kaas in blokjes, de druiven door de helft en de appels in blokjes.
2. Meng de mayonaise met de azijn, de mosterd en de paprikapoeder tot een gladde dressing en breng op smaak met peper.
3. Meng de boerenkool samen met de kaas, de bleekselderij, de cranberrymix, de druiven, de appels en de dressing tot een salade.
Tip: Bewaar wat cranberrymix voor de garnering.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1874 Kj
Calorieën
446 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
27 gram
Waarvan suikers
17 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
17 gram
Meer recepten in de categorie