
Frisse witlof-venkel salade met sinaasappel
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
500 gram witlof
4 stuks eieren
300 gram bramen
2 stuks venkel
1 stuk komkommer
1 stuk appel
75 gram veldsla
1 handje pecannoten
2 stuks sinaasappels
1 eetlepel grove mosterd
Bereidingswijze
1. Snijd de venkel en de komkommer in flinterdunne plakken en de witlof over de lengte in reepjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in reepjes van dezelfde grootte. Snijd de schil van één sinaasappel zodat je voorzichtig met het mes de partjes eruit kunt snijden (zonder vlies).
2. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 8 minuten. Laat schrikken, pel en snijd in partjes.
3. Hak de pecannoten grof en rooster in een droge koekenpan in een paar minuten rondom goudbruin.
4. Pers het sap van de overige sinaasappel en meng met 3 eetlepels extra vergine olijfolie en de mosterd tot een smeuïge dressing.
5. Meng de venkel, de komkommer, de witlof, de appel, de veldsla, de bramen, de sinaasappelpartjes en de helft van de pecannoten door elkaar. Serveer met de partjes ei en de dressing en garneer met de overige pecannoten.
Tip: Serveer de salade met Turks brood.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1172 Kj
Calorieën
277 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
24 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie