Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisse witlof-venkel salade met sinaasappel

Frisse witlof-venkel salade met sinaasappel

Ingrediënten

  • 500 gram witlof
  • 4 stuks eieren
  • 300 gram bramen
  • 2 stuks venkel
  • 1 stuk komkommer
  • 1 stuk appel
  • 75 gram veldsla
  • 1 handje pecannoten
  • 2 stuks sinaasappels
  • 1 eetlepel grove mosterd
Frisse witlof-venkel salade met sinaasappel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de venkel en de komkommer in flinterdunne plakken en de witlof over de lengte in reepjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in reepjes van dezelfde grootte. Snijd de schil van één sinaasappel zodat je voorzichtig met het mes de partjes eruit kunt snijden (zonder vlies).
  2. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 8 minuten. Laat schrikken, pel en snijd in partjes.
  3. Hak de pecannoten grof en rooster in een droge koekenpan in een paar minuten rondom goudbruin.
  4. Pers het sap van de overige sinaasappel en meng met 3 eetlepels extra vergine olijfolie en de mosterd tot een smeuïge dressing.
  5. Meng de venkel, de komkommer, de witlof, de appel, de veldsla, de bramen, de sinaasappelpartjes en de helft van de pecannoten door elkaar. Serveer met de partjes ei en de dressing en garneer met de overige pecannoten.
  6. Tip: Serveer de salade met Turks brood.

    Voedingswaarde

  • Kcal 277
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 24 g
  • waarvan suikers 12
  • Vet 12 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 9