1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisse witlofsalade met appel en ei

Frisse witlofsalade met appel en ei

Frisse witlofsalade met appel en ei product foto
  • Ingredienten:

  • 5 eieren
  • 8 stronkjes witlof
  • 2 handappels (bijvoorbeeld elstar)
  • 1 citroen
  • 4 el olijfolie
  • 100 g walnoten, grofgehakt
  • 3 el bieslook, grofgesneden
Bereiden
Kook de eieren in 7 minuten hard. Verwijder intussen een plakje van de onderzijde van de stronkjes witlof. Halveer de witlof in de lengte en snijd in repen van circa 1 centimeter. Doe de witlof in een schaal.
Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appelkwarten vervolgens met schil in blokjes. Doe de appel bij de witlof.
Halveer de citroen en knijp de helften boven de witlof uit. Schep de olijfolie, de walnoten en de bieslook erdoor.
Laat de eieren onder koud stromend water schrikken. Pel ze en snijd in stukjes. Hussel de stukjes ei door de witlofsalade. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Variatie
Je kunt witlofsalade 1 tot 2 dagen bewaren in de koelkast.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 15 g
  • koolhydraten
  • 14 g
  • vet
  • 39 g
  • Kcal
  • 475
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie