
Frisse witlofsalade met appel en ei
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
5 eieren
8 stronkjes witlof
2 handappels (bijvoorbeeld elstar)
1 citroen
4 el olijfolie
100 g walnoten, grofgehakt
3 el bieslook, grofgesneden
Bereidingswijze
Kook de eieren in 7 minuten hard. Verwijder intussen een plakje van de onderzijde van de stronkjes witlof. Halveer de witlof in de lengte en snijd in repen van circa 1 centimeter. Doe de witlof in een schaal.
Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appelkwarten vervolgens met schil in blokjes. Doe de appel bij de witlof.
Halveer de citroen en knijp de helften boven de witlof uit. Schep de olijfolie, de walnoten en de bieslook erdoor.
Laat de eieren onder koud stromend water schrikken. Pel ze en snijd in stukjes. Hussel de stukjes ei door de witlofsalade. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Variatietip!
Je kunt witlofsalade 1 tot 2 dagen bewaren in de koelkast.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
475 kcal
Vetten
39 gram
Koolhydraten
14 gram
Eiwitten
15 gram
Meer recepten in de categorie