Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisse witlofsalade met appel en ei

Frisse witlofsalade met appel en ei

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 8 stronkjes witlof
  • 2 handappels (bijvoorbeeld elstar)
  • 1 citroen
  • 4 el olijfolie
  • 100 g walnoten, grofgehakt
  • 3 el bieslook, grofgesneden
Frisse witlofsalade met appel en ei product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren in 7 minuten hard. Verwijder intussen een plakje van de onderzijde van de stronkjes witlof. Halveer de witlof in de lengte en snijd in repen van circa 1 centimeter. Doe de witlof in een schaal.
  2. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appelkwarten vervolgens met schil in blokjes. Doe de appel bij de witlof.
  3. Halveer de citroen en knijp de helften boven de witlof uit. Schep de olijfolie, de walnoten en de bieslook erdoor.
  4. Laat de eieren onder koud stromend water schrikken. Pel ze en snijd in stukjes. Hussel de stukjes ei door de witlofsalade. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Variatie

Je kunt witlofsalade 1 tot 2 dagen bewaren in de koelkast.

    Voedingswaarde

  • Kcal 475
  • Eiwit 15 g
  • Koolhydraten 14 g
  • Vet 39 g