
Frisse wortel gember soep
Lunch
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
Ingrediënten
500 gram worteltjes
1 flespompoen
2 eetlepels geraspte gember
1 teentje knoflook
1 chilipeper
2 rode ui
1 blik kokosmelk
100 gram feta
1 groentebouillonblokje
140 pompoenpitten
Bereidingswijze
1. Schil de pompoen, de chili peper, de rode ui en de knoflook in fijne stukjes.
2. Bak de rode ui, knoflook, gember en chili in een scheutje olijfolie in een ruime pan voor 5 minuten op laag vuur. Voeg de wortel en de pompoen toe.
3. Schenk 700 ml water samen met het blikje kokosmelk en het groentebouillonblokje in de soeppan en laat 15 minuten koken. Pureer vervolgens met een staafmixer glad en schenk in kommen.
4. Rooster de pompoenpitten in een droge pan totdat ze poppen.
5. Garneer de soep met de geroosterde pompoenpitten en verkruimel de feta erboven.
Meer recepten in de categorie