
Frisse zalmtaco’s met broccolirijst en harissayoghurt
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
33.67 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Broccoli
2 stuks Avocado
1 stuk Rode ui
1 bosje Koriander
1 stuk Limoen
550 gram Zalm
150 gram Griekse yoghurt
2 eetlepel Harissa
12 stuks Kleine tortilla's
100 gram Witte kool
Bereidingswijze
1. Snijd de onderkant van de steel van de broccoli en gooi weg. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in stukken. Hak in een keukenmachine fijn tot broccolirijst. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout, en zet apart.
2. Prak het avocadovlees met een vork. Snipper de ui en hak de koriander fijn. Meng door de avocado. Snijd de limoen in partjes en breng de avocadopuree op smaak met limoensap. Bewaar de resterende partjes.
3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met olijfolie. Breng de zalm aan beide kanten op smaak met peper en zout. Bak 3-5 minuten aan beide kanten. Meng ondertussen de yoghurt met de harissa en verwarm de tortilla’s in een droge pan of magnetron.
4. Trek de zalm met twee vorken uit elkaar. Beleg de tortilla’s met een beetje avocadopuree, zalm, broccoli en witte kool. Top met de harissayoghurt en serveer met de resterende limoenpartjes.
Meer recepten in de categorie