Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frittata met couscous

Frittata met couscous

Frittata met couscous product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Brunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 75 g couscous (biologisch)
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 takjes verse rozemarijn, alleen de naaldjes
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 300 g snoep tomaatjesmix, gehalveerd
  • 9 eieren (Beter Leven 2 sterren)
  • 150 g houmous tomaat
  • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 75 g veldsla
  • ½ komkommer, in blokjes
  • 4 takjes peterselie, fijngesneden (plantje, biologisch)
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el azijn
  • EXTRA ovenbestendige koekenpan
Bereidingsvideo
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook en rozemarijn toe. Bak tot de knoflook licht begint te kleuren. Voeg de bosui en 100 g tomaatjes toe.
Breek de eieren boven een kom en klop los met houmous. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de couscous toe en schenk het mengsel bij de groenten in de pan. Roer alles goed door en verdeel de Parmezaanse kaas erover.
Bak alles ± 2 min. zonder te roeren. Zet de ovenbestendige koekenpan daarna nog 10-12 min. in de oven, totdat de frittata goudbruin en luchtig is.
Maak ondertussen de salade. Meng de veldsla met 200 g tomaatjes, komkommer en peterselie. Klop de extra vierge olie, azijn, peper en eventueel zout tot een dressing. Serveer de salade bij de frittata.

Voedingswaarde

eiwit
21 g
koolhydraten
17 g
vet
29 g
Kcal
440