
Frittata met couscous
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
Ingrediënten
75 g couscous (biologisch)
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 takjes verse rozemarijn, alleen de naaldjes
2 bosuitjes, in ringetjes
300 g snoep tomaatjesmix, gehalveerd
9 eieren (Beter Leven 2 sterren)
150 g houmous tomaat
40 g Parmezaanse kaas, geraspt
75 g veldsla
½ komkommer, in blokjes
4 takjes peterselie, fijngesneden (plantje, biologisch)
2 el extra vierge olijfolie
1 el azijn
EXTRA ovenbestendige koekenpan
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook en rozemarijn toe. Bak tot de knoflook licht begint te kleuren. Voeg de bosui en 100 g tomaatjes toe.
Breek de eieren boven een kom en klop los met houmous. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de couscous toe en schenk het mengsel bij de groenten in de pan. Roer alles goed door en verdeel de Parmezaanse kaas erover.
Bak alles ± 2 min. zonder te roeren. Zet de ovenbestendige koekenpan daarna nog 10-12 min. in de oven, totdat de frittata goudbruin en luchtig is.
Maak ondertussen de salade. Meng de veldsla met 200 g tomaatjes, komkommer en peterselie. Klop de extra vierge olie, azijn, peper en eventueel zout tot een dressing. Serveer de salade bij de frittata.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
440 kcal
Vetten
29 gram
Koolhydraten
17 gram
Eiwitten
21 gram