Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frittata met couscous

Frittata met couscous

Ingrediënten

  • 75 g couscous (biologisch)
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 takjes verse rozemarijn, alleen de naaldjes
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 300 g snoep tomaatjesmix, gehalveerd
  • 9 eieren (Beter Leven 2 sterren)
  • 150 g houmous tomaat
  • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 75 g veldsla
  • ½ komkommer, in blokjes
  • 4 takjes peterselie, fijngesneden (plantje, biologisch)
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el azijn
  • EXTRA ovenbestendige koekenpan
Frittata met couscous product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook en rozemarijn toe. Bak tot de knoflook licht begint te kleuren. Voeg de bosui en 100 g tomaatjes toe.
  3. Breek de eieren boven een kom en klop los met houmous. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de couscous toe en schenk het mengsel bij de groenten in de pan. Roer alles goed door en verdeel de Parmezaanse kaas erover.
  4. Bak alles ± 2 min. zonder te roeren. Zet de ovenbestendige koekenpan daarna nog 10-12 min. in de oven, totdat de frittata goudbruin en luchtig is.
  5. Maak ondertussen de salade. Meng de veldsla met 200 g tomaatjes, komkommer en peterselie. Klop de extra vierge olie, azijn, peper en eventueel zout tot een dressing. Serveer de salade bij de frittata.

    Voedingswaarde

  • Kcal 440
  • Eiwit 21 g
  • Koolhydraten 17 g
  • Vet 29 g