Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frittata met erwten, courgette & citroen

Frittata met erwten, courgette & citroen

Ingrediënten

  • 10 g verse munt
  • 20 g platte peterselie
  • 1 citroen
  • 200 g tuinerwten extra fijn (doos 450 g, diepvries)
  • 1 courgette
  • 2 el olijfolie
  • 8 witte vrije uitloopeieren (doos 10 stuks)
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas (zakje, Galbani)
  • ½ zak rucola (à 85 g)
Frittata met erwten, courgette & citroen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pluk de blaadjes van de munt en peterselie en snijd de kruiden grof. Was de citroen en rasp de helft van de gele schil.
  2. Doe de tuinerwten in een vergiet, giet er heet water overheen en laat uitlekken. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette in ca. 5 min. lichtbruin op middelhoog vuur.
  4. Klop ondertussen de eieren los met de Parmezaanse kaas, het citroenrasp en 2/3 van de munt en peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Schep de uitgelekte tuinerwten door de courgette en verdeel gelijkmatig over de bodem van de pan. Voeg het eimengsel toe en dek de pan aft. Bak de frittata in 10-15 minuten gaar, of tot het ei gestold is.
  6. Schuif de frittata op een groot bord en bestrooi met de rest van de munt en peterselie en de rucola.

    Voedingswaarde

  • Kcal 282
  • Eiwit 23 g
  • Koolhydraten 10 g
  • Vet 18 g