
Frittata met erwten, courgette & citroen
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
10 g verse munt
20 g platte peterselie
1 citroen
200 g tuinerwten extra fijn (doos 450 g, diepvries)
1 courgette
2 el olijfolie
8 witte vrije uitloopeieren (doos 10 stuks)
60 g geraspte Parmezaanse kaas (zakje, Galbani)
½ zak rucola (à 85 g)
Bereidingswijze
Pluk de blaadjes van de munt en peterselie en snijd de kruiden grof. Was de citroen en rasp de helft van de gele schil.
Doe de tuinerwten in een vergiet, giet er heet water overheen en laat uitlekken. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette in ca. 5 min. lichtbruin op middelhoog vuur.
Klop ondertussen de eieren los met de Parmezaanse kaas, het citroenrasp en 2/3 van de munt en peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de uitgelekte tuinerwten door de courgette en verdeel gelijkmatig over de bodem van de pan. Voeg het eimengsel toe en dek de pan aft. Bak de frittata in 10-15 minuten gaar, of tot het ei gestold is.
Schuif de frittata op een groot bord en bestrooi met de rest van de munt en peterselie en de rucola.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
282 kcal
Vetten
18 gram
Koolhydraten
10 gram
Eiwitten
23 gram