
Frittata met gerookte zalm
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk rode ui
1 stuk courgette
200 gram gerookte zalmfilets
10 gram dille
6 stuks eieren
4 eetlepels roomkaas
300 gram verse spinazie
200 gram tuinerwten
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de courgette in dunne reepjes en de gerookte zalm in stukjes. Hak de dille fijn.
2. Kluts de eieren los samen met de roomkaas en de dille.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Fruit de rode ui en voeg de spinazie beetje bij beetje toe totdat deze is geslonken. Haal van het vuur, laat de spinazie iets afkoelen en knijp het overtollige vocht eruit.
4. Verhit in dezelfde pan een scheutje olijfolie. Verdeel de spinazie, de gerookte zalm, de tuinerwten en de courgette over de bodem, giet vervolgens het eimengsel eroverheen. Bak 10 minuten op laag vuur, draai de frittata voorzichtig om en bak nog eens 5 minuten.
5. Snijd de frittata in punten en verdeel over de borden.
Tip: Houd wat dille apart voor de garnering.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1437 Kj
Calorieën
342 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
12 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
30 gram