Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frittata met gerookte zalm

Frittata met gerookte zalm

Ingrediënten

  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk courgette
  • 200 gram gerookte zalmfilets
  • 10 gram dille
  • 6 stuks eieren
  • 4 eetlepels roomkaas
  • 300 gram verse spinazie
  • 200 gram tuinerwten
Frittata met gerookte zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de courgette in dunne reepjes en de gerookte zalm in stukjes. Hak de dille fijn.
  2. 2. Kluts de eieren los samen met de roomkaas en de dille.
  3. 3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Fruit de rode ui en voeg de spinazie beetje bij beetje toe totdat deze is geslonken. Haal van het vuur, laat de spinazie iets afkoelen en knijp het overtollige vocht eruit.
  4. 4. Verhit in dezelfde pan een scheutje olijfolie. Verdeel de spinazie, de gerookte zalm, de tuinerwten en de courgette over de bodem, giet vervolgens het eimengsel eroverheen. Bak 10 minuten op laag vuur, draai de frittata voorzichtig om en bak nog eens 5 minuten.
  5. 5. Snijd de frittata in punten en verdeel over de borden.
  6. Tip: Houd wat dille apart voor de garnering.

    Voedingswaarde

  • Kcal 342
  • Eiwit 30 g
  • Koolhydraten 12 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 19 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 6