Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frittata met spinazie en roquefort

Frittata met spinazie en roquefort

Ingrediënten

  • 100 gram walnoten
  • 100 gram Roquefort
  • 8 stuks eieren
  • 1 stuk ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bakje basilicum
  • 600 gram verse spinazie
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 bakje tuinkers
  • 75 gram rucola
Frittata met spinazie en roquefort product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Hak de walnoten grof. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook. Verkruimel de roquefort. Hak de blaadjes basilicum grof. Kluts de eieren in een grote kom.
  2. Verhit in een grote koekenpan een scheutje olijfolie en fruit de ui en de knoflook. Voeg de spinazie handje voor handje toe en bak mee tot dit geslonken is. Voeg de walnoten toe en breng alles op smaak met versgemalen zwarte peper.
  3. Meng de verkruimelde roquefort samen met de chilivlokken en de basilicum door het eimengsel en schenk over de spinazie. Zet het vuur laag en gaar de frittata met de deksel op de pan tot het ei gestold is. Draai de frittata voorzichtig om door een bord op de frittata te leggen en in een snelle beweging om te draaien. Laat de frittata vervolgens van het bord weer in de pan glijden en bak deze kant nog een paar minuten aan.
  4. Meng de tuinkers door de rucola.
  5. Leg de frittata op een groot bord en garneer met een hoopje rucola in het midden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 485
  • Eiwit 30 g
  • Koolhydraten 6 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 38 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 11
  • Vezels 7