
Frittata met spinazie en roquefort
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
100 gram walnoten
100 gram Roquefort
8 stuks eieren
1 stuk ui
1 teentje knoflook
1 bakje basilicum
600 gram verse spinazie
1 theelepel chilivlokken
1 bakje tuinkers
75 gram rucola
Bereidingswijze
1. Hak de walnoten grof. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook. Verkruimel de roquefort. Hak de blaadjes basilicum grof. Kluts de eieren in een grote kom.
2. Verhit in een grote koekenpan een scheutje olijfolie en fruit de ui en de knoflook. Voeg de spinazie handje voor handje toe en bak mee tot dit geslonken is. Voeg de walnoten toe en breng alles op smaak met versgemalen zwarte peper.
3. Meng de verkruimelde roquefort samen met de chilivlokken en de basilicum door het eimengsel en schenk over de spinazie. Zet het vuur laag en gaar de frittata met de deksel op de pan tot het ei gestold is. Draai de frittata voorzichtig om door een bord op de frittata te leggen en in een snelle beweging om te draaien. Laat de frittata vervolgens van het bord weer in de pan glijden en bak deze kant nog een paar minuten aan.
4. Meng de tuinkers door de rucola.
5. Leg de frittata op een groot bord en garneer met een hoopje rucola in het midden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2038 Kj
Calorieën
485 kcal
Vetten
38 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
6 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
30 gram
Meer recepten in de categorie