
Frittata met spinazie, rookworst en tomaat
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
6 stuks eieren
1 stuk rookworst
200 gram trostomaten
1 stuk ui
2 teentjes knoflook
300 gram verse spinazie
5 takjes verse tijm
50 gram geraspte oude kaas
100 gram ricotta
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Snijd de rookworst en de tomaat in plakjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
2. Verhit een scheutje olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui samen met de knoflook en de helft van de tijm. Voeg na 2 minuten de spinazie beetje bij beetje toe, totdat deze helemaal is geslonken.
3. Kluts de eieren los en meng met de geraspte kaas en de helft van de ricotta. Breng op smaak met zwarte peper en schenk over de spinazie. Zet het vuur laag, verdeel de plakjes tomaat en rookworst over het eimengsel strooi de resterende tijm erover en bak de frittata met de deksel op de pan in 12 minuten gaar en goudbruin. Keer met behulp van een bord de frittata om en bak de andere zijde nog 3 minuten.
4. Serveer de frittata in de pan en garneer met de resterende ricotta.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1595 Kj
Calorieën
380 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
5 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
26 gram