Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frittata met spinazie, rookworst en tomaat

Frittata met spinazie, rookworst en tomaat

Ingrediënten

  • 6 stuks eieren
  • 1 stuk rookworst
  • 200 gram trostomaten
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram verse spinazie
  • 5 takjes verse tijm
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 100 gram ricotta
Frittata met spinazie, rookworst en tomaat product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Snijd de rookworst en de tomaat in plakjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  2. 2. Verhit een scheutje olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui samen met de knoflook en de helft van de tijm. Voeg na 2 minuten de spinazie beetje bij beetje toe, totdat deze helemaal is geslonken.
  3. 3. Kluts de eieren los en meng met de geraspte kaas en de helft van de ricotta. Breng op smaak met zwarte peper en schenk over de spinazie. Zet het vuur laag, verdeel de plakjes tomaat en rookworst over het eimengsel strooi de resterende tijm erover en bak de frittata met de deksel op de pan in 12 minuten gaar en goudbruin. Keer met behulp van een bord de frittata om en bak de andere zijde nog 3 minuten.
  4. 4. Serveer de frittata in de pan en garneer met de resterende ricotta.

    Voedingswaarde

  • Kcal 380
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 5 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 29 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 3