
Frozen yoghurt bar
8 pers.
ca. 260 min
Hollands
Ingrediënten
600 g Griekse yoghurt 10%
2 el vloeibare honing
1 vanillestokje
1 el koek-en speculaaskruiden
2 mandarijnen
1 el amandelen
2 el strooispeculaas (pak 300g)
2 speculaasjes
Plasticfolie
Bereidingswijze
1 Bekleed een kleine bakplaat die in je vriezer past met plasticfolie. Meng de honing door de yoghurt. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer door de yoghurt. Meng de koekkruiden door 2 eetlepels yoghurt. Verdeel de witte yoghurt over de bakplaat en swirl de yoghurt met koekkruiden er mooi door.
2 Pel de mandarijnen en verdeel de partjes over de yoghurt. Hak de amandelen grof en strooi ze met de strooispeculaas over de yoghurt. Verkruimel de speculaasjes erover.
3 Zet minimaal 4 uur in de vriezer en breek in stukken voor serveren.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
299 kcal
Vetten
19 gram
Koolhydraten
22 gram
Eiwitten
8 gram