
Frozen yoghurt met witte chocolade en frambozen
Nagerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
200 gram witte chocolade
250 milliliter slagroom
3 eetlepels suiker
250 gram frambozen
250 gram Griekse yoghurt
Bereidingswijze
1. Rasp de helft van de chocolade grof. Schaaf de rest in krullen en houd apart voor de garnering. Klop de slagroom met de suiker stijf. Pureer de helft van de frambozen met de yoghurt. Spatel de geklopte slagroom met de geraspte witte chocolade door de frambozenyoghurt.
2. Bekleed de kommetjes royaal met vershoudfolie. Schep het yoghurtmengsel in de kommetjes en zet minimaal 3 uur in de diepvries. Dit kan ook een dag van tevoren.
3. Houd de kommetjes enkele tellen met de onderkant in heet water en stort de frozen yoghurt op bordjes. Verwijder het folie. Garneer met de rest van de frambozen en de chocoladekrullen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
615 kcal
Vetten
45 gram
Waarvan verzadigd vet
29 gram
Koolhydraten
43 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
8 gram
Meer recepten in de categorie