
Frozen yoghurt
6 pers.
ca. 250 min
Overig
Ingrediënten
1 pakje mangoblokjes (250 g, vriesvers)
1 pakje frambozen (250 g, vriesvers)
250 g Griekse yoghurt
1 bakje blauwe bessen (125 g)
EXTRA blender, siliconen (paasei-)vorm, houten ijsstokjes
Bereidingswijze
Laat het fruit in circa 30 minuten half ontdooien. Pureer in de blender de mango met 125 gram van de yoghurt. Meng in een kom met de helft van de blauwe bessen. Doe over in de siliconenvorm.
Pureer de rest van de yoghurt met de frambozen en meng in een kom met de andere helft van de bessen. Doe over in de siliconenvormpjes.
Vries 3 uur in tot het ijs stevig is. Duw het ijs uit de vorm. Kerf met het stokje de ruimte waar het stokje moet komen wat in zodat het stokje precies in het ijs valt. Maak de platte kanten nat en druk ze op elkaar met een stokje ertussen. Leg 1 uur terug in de vriezer om stevig te worden.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
100 kcal
Vetten
4 gram
Koolhydraten
12 gram
Eiwitten
3 gram