Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frozen yoghurt

Frozen yoghurt

Frozen yoghurt product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussendoortje
Bereidingstijd
Ca. 250 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 pakje mangoblokjes (250 g, vriesvers)
  • 1 pakje frambozen (250 g, vriesvers)
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1 bakje blauwe bessen (125 g)
  • EXTRA blender, siliconen (paasei-)vorm, houten ijsstokjes
Bereiden
Laat het fruit in circa 30 minuten half ontdooien. Pureer in de blender de mango met 250 gram van de yoghurt. Meng in een kom met de helft van de blauwe bessen. Doe over in de siliconenvorm.
Pureer de rest van de yoghurt met de frambozen en meng in een kom met de andere helft van de bessen. Doe over in de siliconenvormpjes.
Vries 3 uur in tot het ijs stevig is. Duw het ijs uit de vorm. Kerf met het stokje de ruimte waar het stokje moet komen wat in zodat het stokje precies in het ijs valt. Maak de platte kanten nat en druk ze op elkaar met een stokje ertussen. Leg 1 uur terug in de vriezer om stevig te worden.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
12 g
vet
4 g
Kcal
100