
Fruitgelei
Nagerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
500 gram gemengd rood fruit (schoongemaakt, ontpit)
0 aalbessen
0 frambozen
0 kersen
0 aardbeien
100 gram geleisuiker speciaal
1 eetlepel citroensap
1 theelepel citroenrasp
Bereidingswijze
1. Snijd 200 g van het fruit in mooie stukjes en verdeel dit over 4 hoge glazen.
2. Gebruik je pruimen, ontvel deze dan. Pureer het fruit en giet het door een zeef zodat alleen helder sap overblijft.
3. Breng 100 ml water aan de kook met de geleisuiker en roer citroensap en -rasp en het vruchtensap erdoor. Laat nog een paar minuten zachtjes doorkoken.
4. Giet over in een maatbeker en roer tot het enigszins is afgekoeld. Verdeel het over de glazen en laat geheel afkoelen. Zet dan in de koelkast en laat nog minimaal 2 uur opstijven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
145 kcal
Koolhydraten
33 gram
Eiwitten
1 gram
Meer recepten in de categorie