Fruitspies
Nagerecht
4 pers.
ca. 15 Min
Ingrediënten
Ananas
Appel
Sinaasappel
Banaan
Citroen
Witte basterdsuiker
Bereidingswijze
Ananas is lekker aan een spies met appel, sinaasappel en banaan. Even besprenkelen met citroensap en door wat witte basterdsuiker rollen. Op de BBQ tot de suiker gaat karamelliseren. Lekker met ijs of vla!
Hapklare ananas in 5 stappen:
Snijd met een scherp mesje de onder- en bovenkant van de ananas af.
Zet de vrucht rechtop en snijd er een reep schil af. Ga zo de hele ananas rond.
Leg de ananas op zijn kant en verwijder de donkere ‘ogen’ met een schilmesje.
Zet de ananas weer rechtop en snijd het vruchtvlees eraf, vlak langs de kern.
Snijd het vruchtvlees in stukken.
Meer recepten in de categorie
Mmm… mango
Zoete mango is ook heerlijk bij barbecuegerechten. Maar in de winkel is het lastig kiezen. Welke mango’s zijn rijp? Bij PLUS is dat nooit een probleem dankzij de Eat-me-mango’s van Nature’s Pride. Ze worden twee weken later geplukt dan gewone mango’s en zorgvuldig nagerijpt. Je kunt ze dus zo eten.
Hoe schil je een mango?
Zet de vrucht op zijn kant en snijd deze vlak langs de pit aan beide kanten door. Pak een helft, snijd het vruchtvlees tot aan de schil, in blokjes, en klap de schil binnenstebuiten. Nu snijd je de blokjes makkelijk los.