
Fruittaartjes met vanilleroom
dessert
4 pers.
ca. 20 min
25.16 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 Plakjes Roomboter bladerdeeg
2 stuks Perziken
75 gram Frambozen
125 gram Blauwe bessen
1 stuk Ei
125 ml Slagroom
2 eetlepel Kristalsuiker
200 gram Vanillekwark
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 210 graden. Verwijder de plasticfolie van het bladerdeeg en laat op een met bakpapier beklede bakplaat ontdooien.
2. Snijd ondertussen de perziken in stukjes van ongeveer 1 x 1 centimeter. Meng met de frambozen en blauwe bessen. Zet apart tot gebruik. Kluts het ei los.
3. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Vouw de randjes ongeveer een halve centimeter naar binnen en besmeer met het ei. Bak het bladerdeeg in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
4. Klop ondertussen de slagroom luchtig met de suiker. Schep de vanillekwark erdoor. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
5. Laat het gebakken bladerdeeg afkoelen. Schep de vanilleroom erop en garneer met het fruit. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie