Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Fusilli met romige paprika-saus en zongedroogde tomaatjes

Fusilli met romige paprika-saus en zongedroogde tomaatjes

Ingrediënten

  • 400 gram fusilli (pasta)
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroente
  • 250 gram gemengd gehakt
  • 1 stuk paprikamix
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 gram zongedroogde tomaten in olie
  • 150 gram zuivelspread
  • 1 eetlepel oregano
Fusilli met romige paprika-saus en zongedroogde tomaatjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan met water aan de kook en bereid de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pel en pers de teentjes knoflook uit en kneed de knoflook samen met de oregano door het gehakt. Draai vervolgens gelijke balletjes van het gehaktmengsel en rooster de paprika’s in het midden van de voorverwarmde oven tot de velletjes zwart kleuren.
  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 5 minuten rondom bruin. Haal de balletjes uit de pan en voeg in dezelfde pan de Italiaanse roerbakgroenten toe en roerbak 4 minuten.
  4. Pel voorzichtig de velletjes van de paprika’s.
  5. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in reepjes. Voeg de zongedroogde tomaten, de gehaktballetjes en de Philadelphia toe aan de groenten en verwarm nog 5 minuten mee.
  6. Meng de romige groentesaus met de fusilli en verdeel over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 671
  • Eiwit 29 g
  • Koolhydraten 77 g
  • waarvan suikers 12
  • Vet 26 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 7