
Fusilli met romige paprika-saus en zongedroogde tomaatjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram fusilli (pasta)
400 gram Italiaanse roerbakgroente
250 gram gemengd gehakt
1 stuk paprikamix
2 teentjes knoflook
8 gram zongedroogde tomaten in olie
150 gram zuivelspread
1 eetlepel oregano
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan met water aan de kook en bereid de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Pel en pers de teentjes knoflook uit en kneed de knoflook samen met de oregano door het gehakt. Draai vervolgens gelijke balletjes van het gehaktmengsel en rooster de paprika’s in het midden van de voorverwarmde oven tot de velletjes zwart kleuren.
3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 5 minuten rondom bruin. Haal de balletjes uit de pan en voeg in dezelfde pan de Italiaanse roerbakgroenten toe en roerbak 4 minuten.
4. Pel voorzichtig de velletjes van de paprika’s.
5. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in reepjes. Voeg de zongedroogde tomaten, de gehaktballetjes en de Philadelphia toe aan de groenten en verwarm nog 5 minuten mee.
6. Meng de romige groentesaus met de fusilli en verdeel over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2805 Kj
Calorieën
671 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
77 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
29 gram
Meer recepten in de categorie