
Fusilli met tomatensaus en varkenssaucijs
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram fusilli (pasta)
2 teentjes knoflook
500 gram hutspot groente
1 bosje platte peterselie
20 gram parmezaanse kaas
4 stuks varkenssaucijzen
1 theelepel oregano
2 blikjes tomatenblokjes in blik
Bereidingswijze
1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
2. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de hutspot groenten fijn. Snijd de peterselie grof. Rasp de parmezaan.
3. Snijd de worst in de lengte door midden, haal het vlees uit het vel en snijd het vlees in kleine blokjes.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de blokjes vlees goudbruin en knapperig. Voeg hierna de knoflook, ui, wortel en oregano toe en meng door elkaar. Bak alles samen ongeveer 5 minuten, totdat de ui glazig is.
5. Voeg de tomatenblokjes toe en laat ongeveer 5 minuten sudderen.
6. Voeg de pasta toe aan de pan met tomatensaus.
7. Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met de geraspte parmezaan en peterselie.
Tip. Voeg fijngesneden verse chili of gedroogde chillivlokken toe voor wat pit.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2455 Kj
Calorieën
543 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
82 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
41 gram