Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Fusilli met tomatensaus en varkenssaucijs

Fusilli met tomatensaus en varkenssaucijs

Ingrediënten

  • 400 gram fusilli (pasta)
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram hutspot groente
  • 1 bosje platte peterselie
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • 4 stuks varkenssaucijzen
  • 1 theelepel oregano
  • 2 blikjes tomatenblokjes in blik
Fusilli met tomatensaus en varkenssaucijs product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de hutspot groenten fijn. Snijd de peterselie grof. Rasp de parmezaan.
  3. Snijd de worst in de lengte door midden, haal het vlees uit het vel en snijd het vlees in kleine blokjes.
  4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de blokjes vlees goudbruin en knapperig. Voeg hierna de knoflook, ui, wortel en oregano toe en meng door elkaar. Bak alles samen ongeveer 5 minuten, totdat de ui glazig is.
  5. Voeg de tomatenblokjes toe en laat ongeveer 5 minuten sudderen.
  6. Voeg de pasta toe aan de pan met tomatensaus.
  7. Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met de geraspte parmezaan en peterselie.
  8. Tip. Voeg fijngesneden verse chili of gedroogde chillivlokken toe voor wat pit.

    Voedingswaarde

  • Kcal 543
  • Eiwit 41 g
  • Koolhydraten 82 g
  • waarvan suikers 16
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 9