
Fusilli met venkel en chorizo
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
300 gram fusilli
1 venkelknol
4 eetlepels olijfolie
125 gram chorizo (in blokjes)
1 teentje knoflook (geperst)
1 blik tomatenblokjes
250 gram ricotta
1 handje basilicum (alleen de blaadjes)
Bereidingswijze
1. Kook de pasta beetgaar. Snijd intussen de venkel in flinterdunne repen.
2. Giet de pasta af en laat uitlekken in een vergiet. Zet de pan terug op de warmtebron, verhit hierin de olijfolie en bak de chorizo op een hoge stand knapperig.
3. Voeg de knoflook, tomatenblokjes en venkel toe en roer door.
4. Roer de pasta door de saus en serveer met de ricotta en basilicum. Besprenkel eventueel met wat extra olijfolie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
605 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
63 gram
Eiwitten
22 gram
Meer recepten in de categorie