
Gado gado met geroosterde kokos
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
100 gram satésaus
1 stuk Chinese kool
1 zakje kroepoek
4 stuks eieren
200 gram sperziebonen
150 gram geraspte wortelen
100 gram taugé
4 eetlepels geraspte kokos
200 gram zilvervliesrijst
Bereidingswijze
1. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd doormidden. Snijd de Chinese kool in dunne reepjes.
2. Breng een pan met water aan de kook, kook de sperziebonen 3 minuten en spoel af met koud water. Breng opnieuw een pan water aan de kook en kook de eieren 6 minuten. Laat schrikken met koud water, pel en snijd in parten. Verhit een pan en rooster de kokosrasp kort.
3. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Breng een pan met water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Meng de sperziebonen met de satésaus, de geraspte wortel, de tauge en de Chinese kool.
6. Serveer de gado gado met de kroepoek en de eipartjes bovenop de rijst en garneer met de kokosrasp.
Tip: Lekker met sambal door de satésaus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2189 Kj
Calorieën
521 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
63 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie