
Gado gado met speklapjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk spitskool
200 gram sperziebonen
1 bosje munt
1 bosje koriander
2 stuks limoenen
400 gram speklappen
200 gram rijstnoedels
200 gram taugé
150 ml satésaus
Bereidingswijze
1. Breng een pan met ruim water aan de kook.
2. Snijd de spitskool in dunne reepjes. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen. Hak de munt en koriander grof en snijd de limoen in partjes. Snijd de speklapjes in reepjes.
3. Bereid de rijstnoedels volgens aanwijzingen op de verpakking en kook de sperziebonen 5 minuten. Spoel af onder koud stromend water.
4. Verhit een scheutje olie in een diepe koekenpan en bak de speklapjes. Voeg na 3 minuten de spitskool, sperziebonen en taugé toe. Meng alles door elkaar.
5. Bereid de satésaus volgens aanwijzingen op de verpakking. Voeg de rijstnoedels samen met de satésaus toe aan de groenten en meng alles door elkaar.
6. Verdeel de groenten en speklapjes met rijstnoedels over 4 borden en serveer samen met de partjes limoen, koriander en munt.
TIP: Lekker met vers gesneden chili peper.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3113 Kj
Calorieën
745 kcal
Vetten
40 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
61 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
34 gram