Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gado gado met speklapjes

Gado gado met speklapjes

Ingrediënten

  • 1 stuk spitskool
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 bosje munt
  • 1 bosje koriander
  • 2 stuks limoenen
  • 400 gram speklappen
  • 200 gram rijstnoedels
  • 200 gram taugé
  • 150 ml satésaus
Gado gado met speklapjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook.
  2. Snijd de spitskool in dunne reepjes. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen. Hak de munt en koriander grof en snijd de limoen in partjes. Snijd de speklapjes in reepjes.
  3. Bereid de rijstnoedels volgens aanwijzingen op de verpakking en kook de sperziebonen 5 minuten. Spoel af onder koud stromend water.
  4. Verhit een scheutje olie in een diepe koekenpan en bak de speklapjes. Voeg na 3 minuten de spitskool, sperziebonen en taugé toe. Meng alles door elkaar.
  5. Bereid de satésaus volgens aanwijzingen op de verpakking. Voeg de rijstnoedels samen met de satésaus toe aan de groenten en meng alles door elkaar.
  6. Verdeel de groenten en speklapjes met rijstnoedels over 4 borden en serveer samen met de partjes limoen, koriander en munt.
  7. TIP: Lekker met vers gesneden chili peper.

    Voedingswaarde

  • Kcal 745
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 61 g
  • waarvan suikers 16
  • Vet 40 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 10