
Gado gado met vegetarische groenteballetjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
27.74 voor 4 pers.
Ingrediënten
500 gram Sperziebonen
4 stuks Eieren
400 gram Groenteballetjes
250 gram Satésaus
100 gram Tauge
1 stuk Rode paprika
1 stuk Spitskool
1 stuk Komkommer
12 stuks Radijs
12 stuks Pinda's gezouten
75 gram Kroepoek
1 stuk Limoen
Bereidingswijze
1. Breng een ruime pan met water aan de kook. Maak de sperziebonen schoon. Kook de eieren 6 minuten in het water en voeg na 2 minuten de sperziebonen toe. Giet de eieren en sperziebonen af en koel direct onder koud water. Laat uitlekken en zet apart.
2. Verwarm een ruime koekenpan met een scheut zonnebloemolie. Bak de groenteballetjes rondom bruin volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng op smaak met een snufje zout.
3. Bereid de satésaus volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng ongeveer een halve liter water aan de kook in een waterkoker. Doe de taugé in een zeef of vergiet en overgiet met het gekookte water.
4. Snijd de paprika en spitskool in reepjes en maak met een kaasschaaf dunne slierten van de komkommer. Maak de radijsjes schoon en snijd in kwarten. Hak de pinda’s fijn.
5. Pel en halveer de eieren. Verdeel de sperziebonen, groenteballetjes, paprika, spitskool, komkommer en radijsjes over vier borden. Top met de satésaus, de eieren, taugé en pinda’s. Doe de kroepoek in een schaal en rasp de schil van de limoen erboven. Serveer de gado gado met de kroepoek.
Meer recepten in de categorie