
Gado gado-salade
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
Ingrediënten
4 eieren
450 gram diepvriessperziebonen
4 eetlepels pindakaas
2 eetlepels ketjap
1 theelepel sambal (naar smaak)
1 limoen (sap)
1 komkommer (in plakjes)
125 gram taugé
1 zak kroepoek
Bereidingswijze
1. Kook de eieren en boontjes 6 minuten. Roer intussen een pindasaus van de pindakaas, ketjap, sambal, het limoensap en een scheutje water.
2. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze. Snijd in partjes.
3. Verdeel alle groenten over een grote schaal en besprenkel met de pindasaus. Verdeel de partjes ei over de salade en serveer met de kroepoek en extra pindasaus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
325 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
23 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
14 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie