
Gado Gado salade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks rode paprika's
250 gram cherrytomaten
1 stuk komkommer
450 gram sperziebonen
200 ml kokosmelk
200 ml satésaus
2 theelepels sambal badjak
4 stuks eieren
100 gram slamelange
Bereidingswijze
1. Snijd de rode paprika in reepjes. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de komkommer in halve maantjes.
2. Breng een pan met water aan de kook, kook de sperziebonen 4 minuten, spoel af onder koud water en zet opzij.
3. Verwarm de kokosmelk samen met de satésaus en de sambal in een steelpan in ongeveer 5 minuten tot een romige saus.
4. Breng een pan met water aan de kook, voeg de eieren toe en kook 7 minuten. Laat schrikken, pel de eieren en snijd in partjes.
5. Meng de slamelange met de cherrytomaatjes, de komkommer en de paprika tot een salade. Verdeel de eitjes erover en maak met behulp van een lepel rustieke strepen satésaus over de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1660 Kj
Calorieën
398 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
24 gram
Waarvan suikers
18 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
17 gram
Meer recepten in de categorie