Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gado Gado salade

Gado Gado salade

Ingrediënten

  • 2 stuks rode paprika's
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 stuk komkommer
  • 450 gram sperziebonen
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml satésaus
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 4 stuks eieren
  • 100 gram slamelange
Gado Gado salade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de rode paprika in reepjes. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de komkommer in halve maantjes.
  2. 2. Breng een pan met water aan de kook, kook de sperziebonen 4 minuten, spoel af onder koud water en zet opzij.
  3. 3. Verwarm de kokosmelk samen met de satésaus en de sambal in een steelpan in ongeveer 5 minuten tot een romige saus.
  4. 4. Breng een pan met water aan de kook, voeg de eieren toe en kook 7 minuten. Laat schrikken, pel de eieren en snijd in partjes.
  5. 5. Meng de slamelange met de cherrytomaatjes, de komkommer en de paprika tot een salade. Verdeel de eitjes erover en maak met behulp van een lepel rustieke strepen satésaus over de salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 398
  • Eiwit 17 g
  • Koolhydraten 24 g
  • waarvan suikers 18
  • Vet 25 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 11
  • Vezels 8