
Garnalencocktail met asperges
Voorgerecht
4 pers.
ca. 10 min
Hollands
Ingrediënten
100 gram PLUS Aspergetips groen
1 krop Biologisch PLUS Little gem biologisch
1 stuk sjalotje
1 eetlepel Biologisch PLUS Bieslook
200 gram PLUS Cocktailgarnalen
110 milliliter PLUS Tafelsaus whiskey cocktailsaus
Bereidingswijze
1. Snijd een dun plakje van de aspergetips. Kook de asperges in water met zout in 1 min. knapperig gaar. Giet ze af en spoel onder stromend water snel koud. Laat ze goed uitlekken.
2. Maak de sla schoon en haal de blaadjes van het kropje los. Snipper het sjalotje fijn. Hak ook de bieslook fijn.
3. Verdeel de slablaadjes en aspergetips over 4 glazen. Schep de garnalen en het sjalotje in de glazen. Schep de verse cocktailsaus erbij en garneer met de bieslook en peper naar smaak.
Variatietip
Gril de aspergetips op een hoge stand in de grillpan 1-2 min. voor een extra volle smaak.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
144 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
5 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
12 gram
Zout
15.30 gram
Meer recepten in de categorie