Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Garnalencocktail met avocado mousse en gepofte quinoa

Garnalencocktail met avocado mousse en gepofte quinoa

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 8 takjes platte peterselie
  • 4 stuks avocado's
  • 4 eetlepels kwark
  • 4 eetlepels quinoa
  • 3 stuks witlof
  • 2 stuks mandarijnen
  • 200 gram hollandse garnalen
Garnalencocktail met avocado mousse en gepofte quinoa product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en pers de knoflook. Snijd 7 takjes peterselie fijn en snijd de avocado's in blokjes. Doe alles in een kom met de volle kwark en pureer tot een gladde mouse. Breng op smaak met peper.
  2. 2. Verwarm een koekenpan en pof de quinoa in enkele seconden.
  3. 3. Snijd de stronken van de witlof en pel de blaadjes. Pel de mandarijnen en snijd in fijne blokjes.
  4. 4. Vul een glas met 3 eetlepels avocado mousse en 2 eetlepels garnalen en bestrooi met wat gepofte quinoa. Steek 3 blaadjes witlof in de mousse. Serveer de overige blaadjes witlof op een schaaltje. Garneer met een takje peterselie.

    Voedingswaarde

  • Kcal 342
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 16 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 21 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 9