
Garnalencocktail met avocado mousse en gepofte quinoa
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
8 takjes platte peterselie
4 stuks avocado's
4 eetlepels kwark
4 eetlepels quinoa
3 stuks witlof
2 stuks mandarijnen
200 gram hollandse garnalen
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook. Snijd 7 takjes peterselie fijn en snijd de avocado's in blokjes. Doe alles in een kom met de volle kwark en pureer tot een gladde mouse. Breng op smaak met peper.
2. Verwarm een koekenpan en pof de quinoa in enkele seconden.
3. Snijd de stronken van de witlof en pel de blaadjes. Pel de mandarijnen en snijd in fijne blokjes.
4. Vul een glas met 3 eetlepels avocado mousse en 2 eetlepels garnalen en bestrooi met wat gepofte quinoa. Steek 3 blaadjes witlof in de mousse. Serveer de overige blaadjes witlof op een schaaltje. Garneer met een takje peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1440 Kj
Calorieën
342 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
16 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
18 gram