
Garnalencocktail met avocado
Voorgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Amerikaans
Ingrediënten
250 gram Hollandse garnalen
1 avocado
2 tomaten
1 citroen
50 gram rucola
1 eetlepel olijfolie
6 eetlepels cocktailsaus
Bereidingswijze
1. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees voorzichtig uit de schil. Snijd in blokjes. Snijd de tomaten in vieren, snijd de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
2. Snijd 4 partjes van de citroen en knijp het sap uit de rest van de citroen.
3. Maak een dressing van de olijfolie en het citroensap en kruid met zout en peper naar smaak.
4. Verdeel de rucola over 4 glazen en strooi er 1/3e van de avocado en tomaat overheen. Besprenkel met de dressing.
5. Meng de garnalen met de rest van de avocado en de tomaat en maak aan met de dressing.
6. Verdeel het mengsel over de glazen en schep er een flinke lepel van de cocktailsaus overheen. Garneer met een partje citroen.
Meer recepten in de categorie