
Garnalencocktail met grapefruit
Voorgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Amerikaans
Ingrediënten
1 rode grapefruit
100 milliliter slagroom
100 milliliter mayonaise
2 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels whisky
4 blaadjes ijsbergsla (in smalle reepjes)
300 gram Hollandse garnalen
4 sprieten bieslook
Bereidingswijze
1. Halveer de grapefruit en snijd de partjes uit de vliesjes. Houd apart.
2. Klop de slagroom lobbig. Meng de slagroom met de mayonaise, ketchup, zout, peper en eventueel whisky.
3. Verdeel de slareepjes over de coupes en leg de partjes grapefruit en de garnalen erop.
4. Schep een lepel saus op de garnalencocktail met grapefruit en garneer met sprieten bieslook.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
350 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
6 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie