Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Garnalencocktail met meloen

Garnalencocktail met meloen

Ingrediënten

  • 4 el Mayonaise
  • ½ el tomatenpuree
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl paprikapoeder
  • scheutje cognac
  • peper en zout
  • sap van ½ citroen
  • 200 g Hollandse garnalen
  • 1 Galia meloen
  • 1 handje fijngehakte munt
  • scheutje olijfolie
  • 1 venkel
  • 3 el honing
  • 50 ml wijnazijn
  • 50 ml water
  • 1tl kurkuma
  • 1 handje veldsla
Garnalencocktail met meloen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voor de cocktailsaus meng de mayonaise, tomatenpuree, gembersiroop, citroensap en paprikapoeder tot een glad mengsel.
  2. Giet er vervolgens een klein scheutje cognac bij.
  3. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de venkel in dunne plakken en leg in een schaal.
  5. Giet water in de pan en voeg hierbij de kurkuma, honing en witte wijnazijn.
  6. Breng dit aan de kook en giet vervolgens over de venkel.
  7. Snijd een halve meloen in partjes en verwijder de schil, snijd de meloen vervolgens in kleine blokjes.
  8. Vul de cocktailglazen door eerst de meloen op de bodem te leggen, hier komt de venkelsalade op, vervolgens de veldsla en nog een laagje meloen.
  9. Leg flink wat garnalen bovenop de laagjes en top af met cocktailsaus en eventueel een schijfje citroen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 324