

Garnalencocktail met zelfgemaakte whiskey-cocktailsaus
Voorgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Kerst
7.05 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 eetlepel Mayonaise
1 theelepel Ketchup
1 theelepel Whisky
1 Mespunt Cayenne
2 stuks Grapefruit
1 helft Kropsla
200 gram Roze garnalen
Bereidingswijze
1. Meng de mayonaise met de ketchup, whiskey en cayennepeper. Zet apart tot gebruik.
2. Snijd een kontje van de grapefruits. Leg een grapefruit op het snijvlak op een plak en snijd met een scherp mes (voorzichtig!) de schil los. Leg een grapefruit in de hand en snijd met een scherp mes (voorzichtig!) de grapefruitpartjes los van het vlies. Herhaal bij de tweede grapefruit.
3. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en haal de rest van de bladeren los. Scheur in grove stukken.
4. Verdeel een paar blaadjes kropsla over vier mooie coupes of schaaltjes. Leg op de bodem een theelepel whiskey-cocktailsaus. Verdeel er de grapefruitpartjes, roze garnalen, een extra blaadje sla en de whiskey-cocktailsaus over. Bestrooi met een snufje witte peper.
Meer recepten in de categorie