
Garnalencocktail op Japanse wijze
8 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
Ingrediënten
1/3 krop ijsbergsla
2 snoepgoed komkommers
100 gram Hollandse garnalen
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel Japanse sojasaus
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel zwart sesamzaad
Verse koriander
Bereidingswijze
1 Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en verdeel ze over 8 kleine cocktailglaasjes. Snijd de snoepgoed komkommers in dunne plakjes en verdeel ze erover. Vul aan met de Hollandse garnalen.
2 Meng de mayonaise met de Japanse sojasaus en de sesamolie en verdeel de saus over de cocktail. Garneer met zwart sesamzaad en een takje verse koriander.
Variatietip!
Wijntip: Danie de Wet Chardonnay
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
80 kcal
Vetten
7 gram
Koolhydraten
1 gram
Eiwitten
3 gram
Meer recepten in de categorie