
Garnalencocktailsalade met witte asperges
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
38.71 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Witte asperges
450 gram Minikrieltjes
2 stuks Grapefruit
1 stuk Kropsla
120 ml Whiskey-cocktailsaus
5 gram Verse bieslook
200 gram Gekookte garnalen
Bereidingswijze
1. Schil de asperges en verwijder de houtige uiteindes. Snijd in stukken van 4-5 centimeter lang. Doe in een pan met water, een snuf zout en suiker, en breng aan de kook. Kook 15 minuten, draai het vuur uit en laat nog 10 minuten staan.
2. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de minikrieltjes goudbruin en krokant. Breng op smaak met een snuf zeezout.
3. Snijd de schil van de grapefruits en snijd het vruchtvlees uit de vliesjes of snijd de geschilde grapefruit in stukjes als je dat makkelijker vindt. Haal de bladeren van de krop sla los en meng met de helft van de whiskey-cocktailsaus. Snijd de bieslook in fijne ringetjes.
4. Giet de asperges voorzichtig af. Verdeel de sla over vier diepe borden en garneer met de krieltjes, asperges, grapefruit, Hollandse garnalen en bieslook. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie