
Garnalenspiesjes met mango en limoensalsa
Voorgerecht
8 pers.
ca. 20 min
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
1 handje basilicum
1 handje peterselie
0.5 teentjes knoflook
1 limoen (rasp en sap)
6 eetlepels olijfolie
500 gram grote garnalen (ontdooid, diepvries)
2 mango's (in blokjes)
Bereidingswijze
1. Pureer met een staafmixer de basilicum, peterselie, knoflook, limoenrasp, -sap en olijfolie tot een salsa. Voeg eventueel een scheutje water toe en breng op smaak met zout en peper.
2. Rijg de garnalen en mangoblokjes om en om aan de satéprikkers. Verhit een grillpan op middelhoge stand en gril hierin de garnalenspiesjes in circa 6 minuten rondom gaar en goudbruin. Besprenkel met de limoensalsa en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
165 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
11 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
11 gram
Meer recepten in de categorie