
Gazpacho
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
2 stuks zoete puntpaprika's
1 stuk komkommer
500 gram trostomaten
2 sneetjes meergranenbrood
2 teentjes knoflook
2 stuks bosuien
1 stuk rode peper
3 eetlepels olijfolie extra vierge
1 eetlepel rode wijnazijn
1 stuk stokbrood
100 gram aioli
Bereidingswijze
+ blender
1. Pel de knoflook, snijd de bosui in dunne ringen en hak de rode peper fijn. Snijd de puntpaprika’s over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in stukken. Schil de komkommer en hak in grote stukken. Tip: leuk om een paar kleine blokjes paprika, komkommer en bosui apart te houden voor de garnering.
2. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd de onderkant kruislings in. Breng een pan water aan de kook en haal van het vuur. Doe de tomaten in het water tot het velletje iets opkrult. Spoel de tomaten af onder koud water, pel het vel eraf en snijd in partjes.
3. Snijd het brood in stukjes en week in een scheutje koud water.
4. Doe de tomaten, de komkommer, de paprika, de bosui, de rode peper, het brood, de knoflook, de olijfolie, de rode wijnazijn en 150 ml water in een blender en maal tot een egale soep. Breng op smaak met vers gemalen zwarte peper. Laat vervolgens koelen in de koelkast.
5. Verdeel de soep over de kommen, garneer met een scheutje extra vierge olijfolie en de achtergehouden groenten. Serveer met sneetjes stokbrood en aioli.
Tip: Lekker om het stokbrood te grillen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2708 Kj
Calorieën
649 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
77 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
13 gram
Meer recepten in de categorie