Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gazpacho

Gazpacho

Ingrediënten

  • 2 stuks zoete puntpaprika's
  • 1 stuk komkommer
  • 500 gram trostomaten
  • 2 sneetjes meergranenbrood
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stuks bosuien
  • 1 stuk rode peper
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 stuk stokbrood
  • 100 gram aioli
Gazpacho product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + blender
  2. 1. Pel de knoflook, snijd de bosui in dunne ringen en hak de rode peper fijn. Snijd de puntpaprika’s over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in stukken. Schil de komkommer en hak in grote stukken. Tip: leuk om een paar kleine blokjes paprika, komkommer en bosui apart te houden voor de garnering.
  3. 2. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd de onderkant kruislings in. Breng een pan water aan de kook en haal van het vuur. Doe de tomaten in het water tot het velletje iets opkrult. Spoel de tomaten af onder koud water, pel het vel eraf en snijd in partjes.
  4. 3. Snijd het brood in stukjes en week in een scheutje koud water.
  5. 4. Doe de tomaten, de komkommer, de paprika, de bosui, de rode peper, het brood, de knoflook, de olijfolie, de rode wijnazijn en 150 ml water in een blender en maal tot een egale soep. Breng op smaak met vers gemalen zwarte peper. Laat vervolgens koelen in de koelkast.
  6. 5. Verdeel de soep over de kommen, garneer met een scheutje extra vierge olijfolie en de achtergehouden groenten. Serveer met sneetjes stokbrood en aioli.
  7. Tip: Lekker om het stokbrood te grillen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 649
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 77 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 32 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 8