
Gazpacho van kropsla
Brunch
4 pers.
ca. 50 min
Spaans
Ingrediënten
Staafmixer
100 g kropsla, zonder harde nerven
1 teen knoflook
1 kleine sjalot
100 g komkommer|
250 ml groentebouillon, afgekoeld
½ bosui
1 el olijfolie extra vierge
Picos knoflook*, voor erbij
Bereidingswijze
Houd vier kleine, knapperige blaadjes kropsla apart voor de garnering. Scheur de rest van de sla in stukken. Snipper de sjalot grof en snijd de komkommer in blokjes.
Doe de sla, knoflook, sjalot en komkommer in een maatbeker. Voeg de bouillon toe en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
Zet de soep minimaal 30 minuten in de koelkast om de smaken goed te laten intrekken. Snijd intussen de bosui in lange reepjes en zet deze 5 minuten in ijskoud water zodat ze gaan opkrullen.
Schenk de soep in vier glaasjes. Garneer met de olijfolie, de repen bosui en de apart gehouden blaadjes kropsla. Serveer met de picos.
Tip
Maak de soep een dag van tevoren voor een nog vollere smaak.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
207 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
28 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
5 gram
Zout
1.02 gram