Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken aardappelen

Gebakken aardappelen

Gebakken aardappelen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg vrij vastkokende of vastkokende aardappelen, geschild en in stukken
  • 2 el vloeibare margarine
  • eventueel fijn zeezout naar smaak
Bereiden
Kook de aardappelen, afhankelijk van de grootte, in 15-20 minuten nét gaar in water met wat zout. Giet de aardappelen af en stoom ze op laag vuur in de pan in 30 seconden droog.
Smelt de boter in een ruime koekenpan. Bak de aardappelen in 5-6 minuten aan alle kanten goudbruin en krokant.
Schep ze op een schaal en bestrooi met zeezout naar smaak.
Variatie
Wil je extra krokante aardappelen? Kook ze dan bij voorkeur één dag eerder. Laat ze helemaal afkoelen. Afgekoelde aardappelen zijn droger dan warme en bakken daardoor extra mooi goudbruin en krokant. Kids-tip: lekker met kibbeling, worteltjes en appelcompote.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
38 g
vet
6 g
Kcal
230