Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken aardappelen

Gebakken aardappelen

Ingrediënten

  • 1 kg vrij vastkokende of vastkokende aardappelen, geschild en in stukken
  • 2 el vloeibare margarine
  • eventueel fijn zeezout naar smaak
Gebakken aardappelen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen, afhankelijk van de grootte, in 15-20 minuten nét gaar in water met wat zout. Giet de aardappelen af en stoom ze op laag vuur in de pan in 30 seconden droog.
  2. Smelt de boter in een ruime koekenpan. Bak de aardappelen in 5-6 minuten aan alle kanten goudbruin en krokant.
  3. Schep ze op een schaal en bestrooi met zeezout naar smaak.

Variatie

Wil je extra krokante aardappelen? Kook ze dan bij voorkeur één dag eerder. Laat ze helemaal afkoelen. Afgekoelde aardappelen zijn droger dan warme en bakken daardoor extra mooi goudbruin en krokant. Kids-tip: lekker met kibbeling, worteltjes en appelcompote.

    Voedingswaarde

  • Kcal 230
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 38 g
  • Vet 6 g