
Gebakken aardappelen
4 pers.
ca. 30 min
Overig
Ingrediënten
1 kg vrij vastkokende of vastkokende aardappelen, geschild en in stukken
2 el vloeibare margarine
eventueel fijn zeezout naar smaak
Bereidingswijze
Kook de aardappelen, afhankelijk van de grootte, in 15-20 minuten nét gaar in water met wat zout. Giet de aardappelen af en stoom ze op laag vuur in de pan in 30 seconden droog.
Smelt de boter in een ruime koekenpan. Bak de aardappelen in 5-6 minuten aan alle kanten goudbruin en krokant.
Schep ze op een schaal en bestrooi met zeezout naar smaak.
Variatietip!
Wil je extra krokante aardappelen? Kook ze dan bij voorkeur één dag eerder. Laat ze helemaal afkoelen. Afgekoelde aardappelen zijn droger dan warme en bakken daardoor extra mooi goudbruin en krokant. Kids-tip: lekker met kibbeling, worteltjes en appelcompote.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
230 kcal
Vetten
6 gram
Koolhydraten
38 gram
Eiwitten
4 gram