Gebakken appeltjes met saucijzen - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken appeltjes met saucijzen

Gebakken appeltjes met saucijzen

Gebakken appeltjes met saucijzen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 Elstar appels
  • 2 saucijzen
  • 1 tl venkelzaad
  • ½ tl nootmuskaat
  • 30 g boter
  • 50 g hazelnoten
  • 1 tl citroensap
Bereiden
Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis.
Snijd de appelparten in grove blokjes.
Snijd de saucijzen in plakken van ongeveer 2 centimeter dik.
Verwarm een koekenpan en rooster hierin de venkelzaadjes tot ze beginnen te geuren.
Voeg de saucijzen toe samen met een scheutje olijfolie.
Bak tot de saucijzen beginnen te kleuren.
Voeg de nootmuskaat en boter toe en laat de boter smelten.
Bak nu ook de appeltjes mee en breng eventueel op smaak met een snufje zout en witte peper.
Verwarm ondertussen een tweede koekenpan en rooster hierin de hazelnoten goudbruin.
Hak de hazelnoten grof.
Breng de appeltjes en saucijsjes op smaak met een beetje citroensap en garneer met de gehakte hazelnoten.