
Gebakken appeltjes met saucijzen
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
2 Elstar appels
2 saucijzen
1 tl venkelzaad
½ tl nootmuskaat
30 g boter
50 g hazelnoten
1 tl citroensap
Bereidingswijze
Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis.
Snijd de appelparten in grove blokjes.
Snijd de saucijzen in plakken van ongeveer 2 centimeter dik.
Verwarm een koekenpan en rooster hierin de venkelzaadjes tot ze beginnen te geuren.
Voeg de saucijzen toe samen met een scheutje olijfolie.
Bak tot de saucijzen beginnen te kleuren.
Voeg de nootmuskaat en boter toe en laat de boter smelten.
Bak nu ook de appeltjes mee en breng eventueel op smaak met een snufje zout en witte peper.
Verwarm ondertussen een tweede koekenpan en rooster hierin de hazelnoten goudbruin.
Hak de hazelnoten grof.
Breng de appeltjes en saucijsjes op smaak met een beetje citroensap en garneer met de gehakte hazelnoten.