Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken appeltjes met saucijzen

Gebakken appeltjes met saucijzen

Ingrediënten

  • 2 Elstar appels
  • 2 saucijzen
  • 1 tl venkelzaad
  • ½ tl nootmuskaat
  • 30 g boter
  • 50 g hazelnoten
  • 1 tl citroensap
Gebakken appeltjes met saucijzen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis.
  2. Snijd de appelparten in grove blokjes.
  3. Snijd de saucijzen in plakken van ongeveer 2 centimeter dik.
  4. Verwarm een koekenpan en rooster hierin de venkelzaadjes tot ze beginnen te geuren.
  5. Voeg de saucijzen toe samen met een scheutje olijfolie.
  6. Bak tot de saucijzen beginnen te kleuren.
  7. Voeg de nootmuskaat en boter toe en laat de boter smelten.
  8. Bak nu ook de appeltjes mee en breng eventueel op smaak met een snufje zout en witte peper.
  9. Verwarm ondertussen een tweede koekenpan en rooster hierin de hazelnoten goudbruin.
  10. Hak de hazelnoten grof.
  11. Breng de appeltjes en saucijsjes op smaak met een beetje citroensap en garneer met de gehakte hazelnoten.