Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. gebakken avocado met ei

gebakken avocado met ei

gebakken avocado met ei product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Ontbijtgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 avocado, ontpit
  • 10 cherrytomaatjes
  • 2 kleine eieren
  • 1/2 rode peper, in dunne ringetjes
  • 2 el zure room (125 ml)
  • 1 takje dille (20 g)
  • 100 g gerookte zalm, in reepjes
  • EXTRA ovenschaaltje
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190°C. Leg de avocadohelften met de bolle kant in een ovenschaaltje. Leg de kerstomaatjes eromheen. Breek de eitjes boven de holletjes in beide helftemhelften. Bestrooi met een snufje zout en verdeel de 2/3 van de rode peperringetjes erover.
Bak de avocado’s met ei in circa 15 minuten in het midden van de oven gaar.
Schep de avocadohelften op 2 bordjes. Schep er een lepel zure room op, bestrooi met de resterende rode peper en garneer met een takje dille. Verdeel de zalm erover en ernaast.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
4 g
vet
30 g
Kcal
375