
Gebakken banaan met nootjes en chocolade
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
50 g hazelnoten
50 g amandelen
2 rijpe bananen (Fairtrade)
40 g roomboter
2 el bruine basterdsuiker
1 tl kaneel
1 tl citroensap
4 el chocolade hagelslag XXL puur
EXTRA gourmetstel
Bereidingswijze
Leg de hazelnoten en amandelen boven op het gourmetstel. Rooster de noten goudbruin, terwijl je ze af en toe omroert met een spatel.
Snij de bananen in plakjes en verdeel de boter over 4 gourmet pannetjes. Bak hierin de bananenplakjes, samen met de suiker en kaneel. Roer af en toe, en pas op dat de suiker niet verbrandt.
Haal ondertussen voorzichtig de nootjes van het gourmetstel en hak grof. Haal de pannetjes van het gourmetstel, breng de banaan eventueel op smaak met een beetje citroensap. Besprenkel met de gehakte nootjes en de hagelslag.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
395 kcal
Vetten
26 gram
Koolhydraten
32 gram
Eiwitten
6 gram